Czech version / česká verze
English version / anglická verze
>> Kalvya © 2007

Kalvya

KALVYA nápis
Kalvya 1
                            

Pikotky nápis

            Bezesporu neodmyslitelnou součástí frivolitkové krajky jsou pikotky. Pomocí pikotek připojujeme jednotlivé prvky krajky k sobě. Bez toho by se frivolitka nemohla obejít a v tom také tkví hlavní význam pikotky. Druhé, neméně důležité využití, je estetické. Pikotky různých velikostí vpracováváme do krajů obloučků a slziček  a tím dodáváme frivolitce její vznešenou noblesnost a jemnou eleganci. Tohoto faktu jsem si vědoma, ale, jak je možné shlédnout na mých obrázcích, nahrazuji z praktického hlediska na náhrdelnících a špercích pikotky korálkami. Náhrdelníky, náramky a náušnice jsou při nošení vystaveny nadměrnému oděru (vlasy, rukávy, límečky). Frivolitka se nechá v případě potřeby bez problému vyprat, avšak pikotky je nutné vždy po vyprání rovnat. Korálky tento problém odstraní a přispějí k větší oblíbenosti této krajky pro její snadnou údržbu.      
    Charakteristickým znakem mé frivolitkové krajky je způsob, jakým vkládám korálky - KALVYA.

Kalvya
Kalvya

"KALVYA" - tento způsob vkládání korálků, který používám, se zrodil v mé dílně koncem roku 2007 a je dosud ve světě frivolitky zcela ojedinělý. 

Dostalo se mu milého ocenění, nejen profesního, ale i laického. Vážím si ho - je pro mě velmi důležité a zavazující. 
"KALVYA" budu proto nadále používat a přinášet jím radost svým příznivcům.
                                           Alena Vyčichlová                      
                                                                                        

Obrázek

    
Toto pojednání o způsobu, jakým vkládám korálky do frivolitkové krajky, jsem vypracovala koncem roku 2007 a protože se po několika letech těší Kalvya  stále velké oblibě, dovoluji si ho nyní zveřejnit.

Obrázek

                                           








Kalvya







 


Explicitně zakazujeme jakékoli použítí části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Veškerý obsah je pod ochranou autorského zákona a majetkem Aleny Vyčichlové.